Den hemmelige lære

“Den, der ikke bliver født på ny, kan ikke se Guds rige”

De tre pyramider ved Giza er de mest kendte i verden. Der er i Egypten fundet 138 store og små pyramider og den etablerede forskning er i dag overbevist om, at de blev bygget til begravelse af Farao og andre betydningsfulde personer. Mange af pyamiderne har da også en sarkofag i et af kamrene, men man har aldrig fundet et mumie eller afdød i dem.

Den store Keopspyramide er opkaldt efter Farao Keops (Khufu på egyptisk), da det er den almindelige opfattelse, at den blev bygget i hans tid omkring år 2560 f.kr.
Man mener også, at det tog omkring 30 år at stable de godt 2 millioner blokke, der hver vejede 2.5 tons.
I dag ved vi ikke, hvordan Keopspyramiden blev bygget og hvordan de fik flyttet rundt på de op til 80 tons tunge sten og granitblokke.

Sarkofagen i den store Keopspyramide er lavet af rød granit fra Aswan. Selve pyramiden er bygget af blokke af limsten, men hvordan fik de hugget det hårde granit til glatte stenblokke og sarkofager.
Her er det værd at bemærke, at vi til sammenligning i Danmark med bondestenalderen havde redskaber af flintesten. Vores arkæologer har fundet de flotteste slebne økser i flintesten dateret til den tid, hvor Egypten havde en højt udviklet kultur, der mestrede astronomi og matematik, som gjorde det muligt for dem at bygge en kopi af stjernehimlen i form af tre mægtige pyramider.

Under opbygning!

 

Kilde: Pyramidegåder & Tempelmysterier, Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang